ESAFINE

ESAFINE

Az „ESAFINE Protocol” alapján kiválasztott élesztőtörzs. Abszolút sajátosság, hogy a vörösszőlőmustban található nyírt fű illatáért felelős hexánvegyületeket intenzív gyümölcsös és fűszeres aromás jegyekké alakítja. Illatos jegyek: maracuja, bors, ribizli.

Kategória:

Leírás

Az ESAFINE az ENOLIFE kutatási és fejlesztési osztálya által kiválasztott élesztőtörzs, alkalmas vörösborok készítésére. Az ESAFINE képes összetett és fűszeres aromák előállítására a hexanaltól kezdve, héjból és szárból származó vegyület, amely a bor zöld és lágyszárú jegyeiért felelős, összetettebb és harmonikusabb terméket kapunk.

Borászati ​​jellemzők:
Az ESAFINE-t nagyon fontos ß-lyasic aktivitás jellemzi, képes, jelenlétében REDTAN és SGHLIFE a hexanálok aromás molekulákká történő átalakításához, fűszeres jegyek, különösen zöldpaprika. Ahhoz, hogy az ESAFINE hatékony legyen, szükséges a 100 ppm-nél nagyobb mennyiségű ammóniás YAN és jó szerves nitrogénellátás komplex, mint az AMINOAROM használatával bevezetett. EXAFINE rendelkezik jó erősségű 14% alkoholig, és nem alkalmas a zöld illatok csökkentésére metoxipirazinok.

Használati útmutató:
Az ESAFINE különösen alkalmas vörös mustok erjesztésére zöld ill kaszált füvet.  Adagolások és felhasználási módok Megerősítve az ENOLIFE által ezekre a fejleményekre fordított figyelmet, összefüggésben a biotechnológiában az élesztők új alkalmazási módját is kidolgozták:

BIOTECHFAST.
Az új BIOTECH FAST technológia alapvető jellemzője a rehidratáció közvetlen élesztőt szobahőmérsékleten vízben. A legjobb eredmény elérése érdekében 10-20 g készítményt rehidratáljon
szárazon minden egyes mázsa zúzott szőlő után. Az élesztőt szobahőmérsékletű vízben diszpergáljuk ügyelve a lehető legnagyobb érintkezési felületű edény használatára lehetséges. Körülbelül 10 perc múlva erősen rázza fel, és ismételje meg ugyanazt a műveletet újabb 5 perc múlva. Helyezze be a rehidratált élesztőt közvetlenül a cefretartályba erjeszteni.

Elérhető csomagok:
500 g-os polilaminát zacskók, vákuumcsomagolás a jobb eredmény érdekében szavatossági idő.

Tárolás:
A termék bontatlan csomagolásban, hűvös és száraz helyen tárolva megőrzi a címkén feltüntetett csomagolási dátumtól számított legalább két évig. A csomagolás felbontása után a terméket hűtőszekrényben kell tárolni és fel kell használni gyorsan.

A használat során tartsa be a hatályos, a tárgyra vonatkozó, az Magyar jogszabályok által megállapított előírásokat és a 2019/934 EK-rendelet és az azt követő módosítások

Rev. N. 01, 2020.06.17