LISOGLUC

Főoldal/ENZIMEK/LISOGLUC

LISOGLUC

β-glükanáz enzimes előállítása borok szűrésére és derítésére. Lizogén hatással élesztősejtekre.

Kategória:

Leírás

A LISOGLUC egy ß-glükanáz aktivitású enzimes készítmény penészes szőlőből nyert borok derítésére és szűrésére. Litikus aktivitását élesztősejtek ellen is fejti ki, aminek következtében azok felbomlanak, és ennek következtében a táptalaj sejtkomponensekben és különösen mannoproteinekben gazdagodik. Ez a hatás integrálja és felgyorsítja a finomodást “sur Lie”, lehetővé teszi a bor testének és érzékszervi vastagságának növelését, egyúttal javítva a fehérje és a borkő stabilitását.

Speciális jellemzők:
Az eltömődést okozó ß-glükánok magas hidrolízis aktivitásával rendelkező enzim. Használata lehetővé teszi a derítési és szűrési műveletek optimalizálását, különösen penészes szőlőből származó termékek jelenlétében. Ezen túlmenően a LISOGLUC ideális termék az öregedési „sur lies” hatások felgyorsítására, sőt az élesztők sejtfalának összetevőire gyakorolt ​​hatásának köszönhetően az élesztőgombák a bor ebből következő dúsításával megszakad. poliszacharidok, amelyek: nagyobb testet és érzékszervi mélységet, nagyobb aromás perzisztenciát, javítják a fehérje stabilitását és színét.

Használati útmutató:
A kémiai-fizikai körülmények jelentősen befolyásolják ennek az enzimnek a hatását, különösen a hőmérsékletnek van alapvető szerepe a hatás sebességében, ezért célszerű közvetlenül az erjedés befejezése után, amikor a hőmérséklet általában kedvezőbb.
Adagolás és módok A felhasználási dózisok 1-3 g/hL között változnak.
Javasoljuk, hogy a kívánt adag LISOGLUC-ot kevés borban eloszlatjuk, és óvatosan homogenizálva a masszához adjuk. A legjobb eredményt akkor éri el, ha a terméket még finomseprőben gazdag borok első rácsozásánál használja. Célszerű időszakonként folytatni a seprő újbóli felfüggesztését. Kerülje a tannin és a finomító szerek (különösen a bentonit) egyidejű használatát. Az alacsony hőmérséklet csökkenti a kezelés hatékonyságát.

Elérhető csomagok:
250 g-os üvegek

Tárolás:
A bontatlan csomagolásban, hűvös és száraz helyen tárolt termék a címkén feltüntetett lejárati időig megőrzi aktivitását. Gondosan zárja vissza a nyitott csomagokat.

A használat során tartsa be az olasz jogszabályok, valamint az (EU) 2019/934 rendelet és az azt követő módosítások által meghatározott hatályos előírásokat.

Rev.n.03, 2021.01.19