TANNINOK

Főoldal/TANNINOK

Az Enolife tanninok széles választéka felöleli az összes borászati ​​fázist, a szüreti tanninoktól a finomításig, képes stabilizálni, letisztítani és lágy, összetett érzékszervi jegyeket adni figyelemreméltó aromás fejlődéssel. Nem kevésbé fontos néhány tannin hatása a redoxpotenciál és az oxidáció ellen, amely tulajdonság lehetővé tette egy új “ZERO SULPHUR” protokoll bevezetését.

 • AGRUTAN

  Erjedési tanninok összetett keveréke, amely a „Citrus Protocol” keretében a citrusféléknek tulajdonítható intenzív aromás jegyeket képes kifejleszteni.

  Kategória:
 • BRIOTAN

  Érlelő termék, ideális a friss fehér és rozé borok fokozására és komplexizálására, citrusfélék és trópusi gyümölcsök aromás jegyeivel.

  Kategória:
 • BT 1+1

  A kiváló minőségű katechin tanninokon alapuló borászati ​​​​keverék határozottan kiemeli a friss és gyümölcsös érzeteket, összetett fás, édes és vaníliás jegyeket, valamint sajátos fűszeres jegyeket ad.

  Kategória:
 • FIVE FRUIT

  Kondenzált és hidrolizálható tannin alapú keverék. Az észterek illékonyságát növelő képességének köszönhetően a citrus, az őszibarack és a golgotagyümölcs különböző gyümölcsös aromáit erősíti a fehér és rozé borok esetében, a cseresznye és a szeder jegyeit pedig a vörösborok esetében.

  Kategória:
 • FRESH TAN 7

  Tannin alapú, erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező keverék, amely különleges frissességet kölcsönöz a fehér-, vörös- és rozéboroknak.

  Kategória:
 • GALITAN

  Az epéből kivont, nagy tisztaságú tannin alapú termék, antioxidáns, komplexképző és oxidáz enzimeket gátló tulajdonságokkal. Fehér és rozé borozáshoz ajánljuk.

  Kategória:
 • GALLOTANNINO

  Különböző eredetű gallotannin alapú keverék.

  Kategória:
 • GRANBIANCO

  Tannin alapú, magas strukturáló és antioxidáns hatású keverék kiváló minőségű fehérborokhoz.

  Kategória:
 • A nagyra értékelt szőlő bogyóiból nyert tanninokon alapuló keverék.

  Kategória:
 • GRANFRUTTATO

  Tanninok keveréke nagy puffererővel a redoxpotenciál ellen. Mikroadagolás esetén fokozza az aromát, a szerkezetet és a hosszú élettartamot.

  Kategória:
 • GRANROBUR ALBA

  Pirított amerikai tölgy tannin alapú termék, amely nagyon édes érzékszervi érzetet kelt, különösen a kókusz, de a kakaó, a kávé és a vanília íze is.

  Kategória:
 • GRANROBUR TOSTATO

  Francia Limousine tölgyből készült pirított tannin alapú termék fűszeres, pirított és mindenekelőtt vaníliás érzékszervi jegyekkel.

  Kategória:
 • GRANROSE

  Tannin alapú keverék friss és gyümölcsös rozé borokhoz.

  Kategória:
 • GRANROSSO

  NAGY ÉRTÉKŰ TANNIN ALAPÚ KEVERÉK KIVÁLÓ MINŐSÉGI VÖRÖBOROKHOZ A GRANROSSO kiváló minőségű katechin, proantocianidin és ellagic tanninon alapuló keverék, amelyet válogatott alapanyagokból nyernek, amelyek nagy értékű tannint biztosítanak. A GRANROSSO használata lehetővé teszi a legjobb eredmények elérését az oxidációs, fehérje- és színstabilitás tekintetében. Érzékszervi szempontból a GRANROSSO visszaadja a gyümölcsös jegyek frissességét, általánosságban növeli a szaglás komplexitását, lehetővé teszi a lágy ízű, vastagabb testű borok készítését.

  Kategória:
 • GRANROSSO T

  Kiváló minőségű tanninokon alapuló keverék kiváló minőségű vörösborokhoz.

  Érzékszervi szempontból a GRANROSSO T visszaadja a gyümölcsös jegyek frissességét, általánosságban növeli a szaglás komplexitását, lehetővé teszi a lágy ízű, vastagabb testű borokat.

  Kategória:
 • GRANTE

  Zöld teából kivont tannin alapú termék, magas frissességgel és antioxidáns hatással.

  Kategória:
 • GRANVINACCIOLO

  Válogatott minőségű szőlő magjából nyert tanninokon alapul, strukturáló és komplexképző.

  Kategória:
 • LIFETAN ARMONIA

  A LIFETAN ARMONIA nagy élvezetet és egyéniséget kölcsönöz a kezelt boroknak, abszolút kiemelkedő aromás komplexitást érzékszervi keretet vanília, fűszer, kakaó, mogyoró és pirított mandula jegyekkel. Ízben puhábbak és bársonyosabbak, testük vastagabb.

  A legrangosabb területekről származó tölgyfából kivont tanninon alapuló keverék.

   

  Kategória:
 • MAGNUM

  A MAGNUM tannin az új “ALPHA TAN” tannincsalád ősatyja, amely az Enolife s.r.l. együttműködésének eredménye. és a Firenzei Egyetem. Az új termékcsalád célja az egyes borok érzékszervi kifejeződésének maximalizálása és tiszteletben tartása. A kutatási és fejlesztési munka lehetővé tette a felhasznált nyersanyagok mélyreható tudományos jellemzését, valamint annak értékelését, hogy ezek hogyan tudnak kölcsönhatásba lépni a borok redox-potenciáljával, amelyekkel érintkezésbe kerülnek, ami nagyobb kifejezőképesség és összetettség felé vezeti őket.

  Kategória:
 • QUEBTAN

  Quebracho tannin alapú termék

  Kategória:
 • REDTAN

  Kiváló minőségű tanninok keveréke vörösborok készítéséhez, nagyon magas antioxidáns hatással. Amellett, hogy stabilizálja a színt, aromás komplexitást fejleszt, és nagyszerű szerkezetet ad. A lakkáz és tirozináz aktivitás erős inhibitora a botritys által érintett szőlőben.

  Kategória:
 • SIXTAN

  Ellagic, procianidin és gallusz tanninok keveréke, optimalizálva a vörösborok színstabilizálására, az oxidáció elleni védelemre, az aromás érzetek szerkezetének és tisztaságának növelésével.

  Kategória:
 • TANNINO SLOW

  Az új „ALPHA TAN®” tannincsaládhoz tartozó, az Enolife s.r.l. együttműködésének eredménye. A SLOW tannin sajátossága, hogy csökkenti a kezelt borok redoxpotenciálját, így azok idővel hosszabb életűek és védettebbek lesznek. A tökéletes egyensúlyt kereső hosszú munka során sikerült egy komplex és funkcionális terméket kapni, melynek célja a kezelt borokban már meglévő aromás jegyek fokozása, friss és gyümölcsös jegyek előhívása.

  Kategória:
 • TANNINO SPEED

  Az új „ALPHA TAN®” tannincsaládhoz tartozó, az Enolife s.r.l. együttműködésének eredménye. és a Firenzei Egyetem A SPEED tannin képes megemelni a redox potenciált, és a bor belső aromás spektrumát maximálisan megnyilvánulni tudja. A hosszú kutató-fejlesztő munka eredményeként egy olyan komplex és funkcionális terméket kaptunk, amely képes felerősíteni a kezelt borokban már meglévő aromás jegyeket, kiemelve az édes és vaníliás jegyeket. Fiatal borokhoz különösen ajánlott.

  Cikkszám: N/A Kategória: