MALOFIN PLUS

Főoldal/BAKTÉRIUMOK/MALOFIN PLUS

MALOFIN PLUS

AZ OENOCOCCUS OENI TÖRZS tejsavbaktériumainak FRISS FAGYASZÍTÁSSAL SZÁRITVA

Kategória:

Leírás

A kiválasztott tejsavbaktériumok használata nélkülözhetetlen gyakorlat a malolaktikus fermentáció lebonyolításában egy modern termelési protokollban. A spontán fejlődés nagy valószínűséggel ismeretlen baktériumfajok elszaporodásához vezet, és fennáll a veszélye annak, hogy veszélyes anyagcseretermékek keletkeznek, beleértve például a biogén aminokat, mint a hisztamin, a putreszcin és a cadaverin.

A MALOFIN PLUS amellett, hogy nem termel nemkívánatos másodlagos metabolitokat, biztosítja a rendszeres és teljes malolaktikus fermentációt, gyors almasavú lebomlással.
Belül a Brettanomyces nemzetség fajainak hiányát igazolták.
Strukturált vörösborok és minőségi fehérborok készítéséhez ajánlott.

Biológiai jellemzők:
A MALOFIN PLUS egy baktériumkultúra, magas sejtkoncentrációval, magas alkohol- és savtoleranciával, jó SO2-állósággal.
A MALOFIN PLUS olyan növény, amely a végső ipari termelési folyamat során „előadaptációs” cikluson ment keresztül; a sejtmembránokat „stressz fehérjék” termelésére ösztönözték, amelyek alkalmasak a bor kedvezőtlen körülményeivel szembeni ellenállásra. Ez biztosítja a magas almasavú lebomlási arányt is.

Adagolás és használati utasítás
A MALOFIN PLUS használata alkoholos erjesztés után javasolt. Nagyon rövid rehidratálást javasolunk enyhén alkoholos szubsztrátumban, alacsony mikrobaterhelés mellett, tápanyagban dúsítva.

Optimális hőmérséklet: 18-23°C
A magas alkoholtartalmú és alacsony pH értékű boroknál célszerű adaptációs protokollt megfogalmazni (keresse műszaki szolgálatunkat).

Elérhető csomagok:
A kiszerelések 25-50-100-250 hL-es adagokban vannak tárolva:
Bontatlan csomagolásban -18°C-on kell tárolni és a címkén feltüntetett időpontig felhasználni.

A használat során tartsa be az olasz jogszabályok, valamint a 934/2019/EK rendelet és az azt követő módosítások által a tárgyra vonatkozó hatályos előírásokat.

Rev.n.03, 2021.10.06