BT 1+1

BT 1+1

A kiváló minőségű katechin tanninokon alapuló borászati ​​​​keverék határozottan kiemeli a friss és gyümölcsös érzeteket, összetett fás, édes és vaníliás jegyeket, valamint sajátos fűszeres jegyeket ad.

Kategória:

Leírás

A BT 1+1 különböző katechin és ellag eredetű tanninokon alapuló keverék, amelyet válogatott alapanyagokból nyernek.
A BT 1+1 kiváló eredmények elérését teszi lehetővé az oxidációs, fehérje- és színstabilitás terén, valamint javítja a kezelt borok érzékszervi tulajdonságait, javítja aromás hosszát, szerkezetét és komplexitását.
A katechin tanninok nagyon magas stabilizáló képességgel rendelkeznek a színező anyagokkal és fehérjékkel szemben.
Az ellagos tanninok viszont magas antioxidáns és antioxidáz aktivitással rendelkeznek, kiemelkedő kénanyag-megkötő tulajdonságokkal rendelkeznek, semlegesítik a kellemetlen szaglást.
Összességében a BT 1+1 érzékszervi szempontból meglepő eredményeket tartogat. Valójában amellett, hogy hozzájárul a bor evolúciójához és szerkezetéhez, a BT 1+1 használata fokozza a kezelt borban már meglévő aromás érzeteket, kiemelve magának a bornak a frissességét és intenzitását.

Speciális jellemzők:
Vegyes ellagic-katekin tannin. A BT 1+1 elősegíti a derítést az instabil fehérjék stabilizálásával, valamint a vas, a réz és a bor oxidációjáért felelős egyéb fémek kelátképzésével. Oxidáz- és színstabilizáló képessége kiváló, beleértve a polifenol-oxidázok ellenit is.

Használati útmutató:
A BT 1+1 a finomítás minden szakaszában használható. Kifejezetten vörösborokhoz ajánlott, de komplexitást és szerkezetet kölcsönöz a kiváló minőségű fehér- és rozéboroknak is.
Fiatal borokon alkalmazva, antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően lehetővé teszi a stabilitáshoz szükséges kén-dioxid dózisok csökkentését.

Adagolás:
1-5 g/hL fehérborok gyártásában.
2-15 g/hL vörösborokban.

Hogyan kell használni:
A kívánt adagot 10 rész forró, lehetőleg mészkőszegény vízben oldjuk fel, fémtárgyak használata nélkül, a masszát óvatosan homogenizálva keverjük bele a borba.
A BT 1+1-et célszerű legalább tíz nappal a következő szűrés előtt használni.
Mindenesetre a helyes adagolás kiértékeléséhez célszerű előzetes vizsgálatokat végezni különböző mennyiségű termék fokozatos hozzáadásával.

Elérhető csomagok:  500 g-os zacskók.

Tárolás:
A terméket hűvös és száraz helyen, bontatlan csomagolásban vagy használat után gondosan lezárva kell tárolni.

Betartandó ajánlások :
Szaktanácsadó borásszal történő rendszeres kóstolásra, egyeztetésre van szükség.

A használathoz tartsa be az Magyar jogszabályokat, valamint a CE 2019/934 rendelet és az azt követő módosítások által a tárgyra vonatkozó hatályos előírásokat.

Rev. N. 01, 2020.06.17