FRESH TAN 7

Főoldal/TANNINOK/FRESH TAN 7

FRESH TAN 7

Tannin alapú, erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező keverék, amely különleges frissességet kölcsönöz a fehér-, vörös- és rozéboroknak.

Kategória:

Leírás

A FRESH TAN 7 tanninokon alapuló, erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező keverék, amely képes fokozni a fehér, vörös és rozé borok frissességét. Kémiailag glikozilezett flavonoidok, amelyek polimer láncokba rendeződnek, és kémiai szerkezetük a szőlőhéjban található „nemes tanninoknak” tulajdonítható. Emiatt erősen hajlamosak antocianinokkal pigmentálódni, stabilizálva ezzel a vörös és rozé borok színét. A glükozid jelenlétének és a polimer szerkezetnek köszönhetően az összehúzó hatás megszűnik, az összetett és bársonyos érzetek javára. Az ilyen típusú tannin másik alapvető tulajdonsága, hogy megszakítja a szabad gyökök által kiváltott oxidatív láncokat, és komplexbe hozza a prooxidáns fémionokat, mint például a vas és a réz. Az aszkorbinsavval és a megfelelő dózisú kén-dioxiddal szinergiában képes megelőzni a fény- és UV-sugarak káros hatásait. Kiemelkedő
antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságok általában. Hozzájárul a kezelt borok evolúciójához, puhábbá, testesebbé, jobb szerkezetűvé, összetettebbé, oxidációállóvá és megújult frissességűvé teszi azokat.

Összetétel:
Katekin tanninokon alapuló keverék.

Használati útmutató:
A FRESH TAN 7 a fehér-, vörös- és rozéborok előállításának minden szakaszában használható. Nagyon korai stádiumban alkalmazva azonnali színstabilizálást tesz lehetővé vörös- és rozéborokban, azonnali ellenállást az oxidációs jelenségekkel szemben a fehér- és rozéborokban. Elősegíti a derítést az instabil fehérjék stabilizálásával, valamint a vas, a réz és más, a borok oxidációjáért felelős fémek kelátképzésével. Ban ben
A finomítási fokozatok révén stabilabb borok készíthetők, jobb szerkezettel, nagyobb testtel és aromákkal, valamint hajlamosabbak az érlelésre.

Adagolás, felhasználás:
0,5-15 g/hL vörösborok esetében;
0,5-10 g/hL fehér- és rozéborok készítésénél.
Mindenesetre a helyes adagolás kiértékeléséhez célszerű előzetes vizsgálatokat végezni különböző mennyiségű termék fokozatos hozzáadásával.

Hogyan kell használni:
Oldja fel a kívánt adag FRESH TAN 7-et 10 rész forró vízben, lehetőleg alacsony mészkő tartalommal és fémtárgyak használata nélkül, keverje bele az oldatot a borba, óvatosan homogenizálja a masszát. A tanno-protein eredetű csapadékok elkerülése érdekében fehérjestabilitási vizsgálatokat célszerű elvégezni.

Elérhető csomagok:
500 g-os üvegek.

Betartandó ajánlások :
Szaktanácsadó borásszal történő rendszeres kóstolásra, egyeztetésre van szükség.

A használathoz tartsa be az Magyar jogszabályokat, valamint a CE 2019/934 rendelet és az azt követő módosítások által a tárgyra vonatkozó hatályos előírásokat.

Rev. N. 01, 2020.06.17