LIEVITO BT 22

LIEVITO BT 22

Aktív száraz élesztő, amely képes alkalmazkodni a legkedvezőtlenebb körülményekhez.
Kiváló kén-dioxiddal szembeni ellenállás és nagy erjedési erély még szabályozatlan hőmérsékleti körülmények között is.
Illatos jegyek: szilva, áfonya, szeder.

Kategória:

Leírás

A BT 22 egy élesztő, amely képes alkalmazkodni a legkedvezőtlenebb körülményekhez is.
Nagyon magas fermentációs energiával, nagyon rövid késleltetési fázissal és kiváló kén-dioxiddal szembeni ellenálló képességgel rendelkezik, ami gyors és hatékony elterjedést tesz lehetővé az őshonos mikroflórán.
Ezek a jellemzők, valamint a széles hőmérséklet-tartomány, amelyen erjedni képes, a másodlagos metabolitok alacsony termelése és mindenekelőtt az illékony savasság nagyon alacsony termelése, a BT 22-t a legalkalmasabb élesztővé teszik a nagy mennyiségben erjesztett mustok borkészítéséhez, hőszabályozással vagy anélkül. Ezenkívül nem zavarja a szőlő aromás vázát, lehetővé téve az erjesztett szőlő elsődleges fajtajellemzőinek fenntartását.

Borászati ​​jellemzők:
Jó alkoholállóság, széles hőmérsékleti tartomány (14-37 °C), kevés piroszőlősav, ecetsav és kénvegyületek termelődése, az erjedés végén nem szívja fel a színezőanyagokat.

Összetétel: Saccharomyces cerevisiae

Adagolások és felhasználási módok:
Megerősítve az ENOLIFE által ezekre a fejlesztésekre fordított figyelmet, a biotechnológia területén is kidolgoztak egy új élesztőkijuttatási módszert: a BIOTECH FAST.

Az új BIOTECH FAST technológia alapvető jellemzője az élesztő közvetlen rehidratálása vízben szobahőmérsékleten.

A legjobb eredmény elérése érdekében ennek a törzsnek a használatából minden egyes hektoliter cefre 10-20 g száraz készítményt rehidratáljon.
Az élesztőt szobahőmérsékletű vízben diszpergáljuk, ügyelve arra, hogy lehetőleg nagyobb érintkezési felületű edényt használjunk.
Körülbelül 10 perc elteltével erősen rázza fel, és ismételje meg ugyanezt a műveletet további 5 perc múlva.
Helyezze be a rehidratált élesztőt közvetlenül az erjesztendő cefre tartályába.

Elérhető csomagok:
500 g-os és 10 kg-os polilaminát zacskók, vákuumcsomagolásban a jobb eltarthatóság érdekében.

Tárolás:
A termék bontatlan csomagolásban, hűvös és száraz helyen tárolva a címkén feltüntetett csomagolási dátumtól számított legalább két évig megőrzi tulajdonságait. A csomagolás felbontása után a terméket hűtőszekrényben kell tárolni, és gyorsan fel kell használni.

A használathoz tartsa be az olasz jogszabályok, valamint az (EU) 2019/934 rendelet és az azt követő módosítások által meghatározott hatályos előírásokat.

Rev. N. 03, 2021.04.27