WHITEFLO

WHITEFLO

A Saccharomyces Cerevisiae-t a fehérborok aromáját és frissességét fokozó képessége miatt választották ki. Még alacsony fermentációs hőmérsékleten is jó glicerin és komplex poliszacharid termelője, amely jó komplexitást garantál.

Illatos jegyek: narancsvirág, ananász és őszibarack.

Kategória:

Leírás

Alacsony hőmérsékleten történő erjesztésre alkalmas, fehérborok előállítására kiválasztott élesztőtörzs. Kiváló enzimkészlete lehetővé teszi, hogy felerősítse a kiinduló szőlő gyümölcsös és/vagy virágos jegyeit. A glicerin diszkrét előállítása, fokozva a teltség és az ízi gömbölyűség érzését, hozzájárul a lágy és tiszta ízű borok előállításához, így különösen alkalmas rangos fehérborok készítésére.  Az alacsony hőmérsékleten végzett erjesztések elősegítik a fontos másodlagos termékek, köztük a zsírsav-észterek képződését, így a bor teltség és összetettség érzetét keltve.

Borászati ​​jellemzők:
Jó alkoholállóság, kiváló erjedési képesség alacsony hőmérsékleten. Ezáltal a törzs jobban képes borostyánkő- és almasavat termelni, így hozzájárul a javasolt fehérborok aromájának és frissességének fokozásához.
Piruborsav, ecetsav, acetaldehid és magasabb alkoholok gyenge termelése; nagyon alacsony habtermelés; kénvegyületek képződésének hiánya.

Használati útmutató:
Ez a törzs különösen alkalmas a következő szőlők fermentálására: Chardonnay, Fiano di Avellino, Fiano Minutolo, Bombino Bianco, Falanghina, Greco B., Trebbiano, Verdeca, Bianco d’Alessano, Moscato, Malvasia, Mantonico, Sauvignon.

Adagolások és felhasználási módok:
Megerősítve az ENOLIFE által ezekre a fejlesztésekre fordított figyelmet, a biotechnológia területén is kidolgoztak egy új élesztőkijuttatási módszert: a BIOTECH FAST.
Az új BIOTECH FAST technológia alapvető jellemzője az élesztő közvetlen rehidratálása vízben szobahőmérsékleten.
A legjobb eredmény elérése érdekében ennek a törzsnek a használatával minden hektoliter musthoz 10-20 g száraz készítményt kell rehidratálni. Az élesztőt szobahőmérsékletű vízben diszpergáljuk, ügyelve arra, hogy lehetőleg nagyobb érintkezési felületű edényt használjunk. Körülbelül 10 perc elteltével erősen rázza fel, és ismételje meg ugyanezt a műveletet további 5 perc múlva. Helyezze be a rehidratált élesztőt közvetlenül az erjesztendő must tartályába.

Elérhető csomagok:
500 g-os polilaminát zacskók, vákuumcsomagolás a jobb eltarthatóság érdekében.

Tárolás:
A termék bontatlan csomagolásban, hűvös és száraz helyen tárolva a címkén feltüntetett csomagolási dátumtól számított legalább két évig megőrzi tulajdonságait.

A csomagolás felbontása után a terméket hűtőszekrényben kell tárolni, és gyorsan fel kell használni.

A használathoz tartsa be az olasz jogszabályok, valamint az (EU) 2019/934 rendelet és az azt követő módosítások által meghatározott hatályos előírásokat.

Rev. N. 04, 2020.06.17