LF 07

A nagyon magas glicerintermelésű Saccharomyces cerevisiae kiemeli a fajta összetettségét, édes és gyümölcsös jegyekkel gazdagítva. Piroshoz és rozéhoz egyaránt ajánljuk.
Illatos jegyek: maracuja, ibolya, áfonya.

Kategória:

Leírás

Az LF 07 egy élesztőtörzs, amelyet kiváló minőségű vörösborok előállítására választottak ki, kiváló fermentációs képesség. Az LF 07 rendkívül alkalmas a gyártásra glicerinből.
Jellemzőinek köszönhetően nagyon testes vörösborok készítésére javallott, a közepesen magas alkoholtartalmú, érlelésre, barrique-ban finomításra alkalmas, de az erjedés végén kellemes gyümölcsös jegyekkel is felruházva. Aromás szempontból kiemeli a fajtakomplexumot, édes jegyekkel gazdagítva azokat gyümölcsös, így minőségi rozé borok készítésére is alkalmas. Nem
felszívja a színes anyagokat az erjedés végén és a magas termelésének köszönhetően poliszacharidok és mannoproteinek hozzájárulnak a szín stabilizálásához, valamint a döntő mértékben hozzájárul a testhez, a szerkezethez és az érzékszervi összetettséghez.

Borászati ​​jellemzők:
Az erjedési folyamat gyors beindulása, közepesen magas alkoholállóság; nagyon magas glicerintermelés; piroszőlősav és magasabb alkoholok gyenge termelése; gyenge habtermelés; nem termel kénvegyületeket és az erjedés végén nem szív fel színezőanyagokat.

Használati útmutató:
Ez a törzs sajátosságainál fogva különösen alkalmas a következők fermentálására
szőlőfajták: Primitivo, Negroamaro, Nero di Troia, Montepulciano, Aglianico, Aleatico, Susumaniello,
Cabernet, Merlot, Syrah.
Adagolások és felhasználási módok
Megerősítve az ENOLIFE által ezekre a fejleményekre fordított figyelmet, összefüggésben
a biotechnológiában az élesztők új alkalmazási módját is kidolgozták: a BIOTECH-ot
GYORS
Az új BIOTECH FAST technológia alapvető jellemzője a közvetlen rehidratálás élesztőt szobahőmérsékleten vízben. A legjobb eredmény elérése érdekében ennek a törzsnek a használatával hidratáljon 10-20 g száraz törzset minden hektoliter mustra vagy zúzott szőlőre. Az élesztőt szobahőmérsékletű vízben diszpergáljuk ügyelve a lehető legnagyobb érintkezési felületű edény használatára.  Körülbelül 10 perc elteltével erősen rázza fel, és ismételje meg ugyanezt a műveletet további 5 perc múlva.
Az így rehidratált élesztőt közvetlenül a must tartályába vagy erjesztésre préselve öntse be.

Elérhető csomagok:
500 g-os polilaminát zacskók, vákuumcsomagolás a jobb eltarthatóság érdekében.

Tárolás:
A termék bontatlan csomagolásban, hűvös és száraz helyen tárolva megőrzi a címkén feltüntetett csomagolási dátumtól számított legalább két évig.
A csomagolás felbontása után a terméket hűtőszekrényben kell tárolni és fel kell használni gyors idők.

A használat során tartsa be a hatályos, az olasz jogszabályokban és a Reg. (EU) 2019/934 és az azt követő módosítások

Rev. N. 04, 2020.06.17