FENICE

FENICE

A „Phoenix Protocol” alapján kiválasztott élesztő egy adott törzse. Ezzel a protokollal a seprő első leülepedésétől kezdve lehetőség nyílik arra, hogy a mustokban jelenlévő különösen zöld jegyeket a friss gyümölcs intenzív aromás jegyeivé alakítsák át. Illatos jegyek: trópusi gyümölcs, ananász, citrusfélék.

Kategória:

Leírás

A FENICE egy élesztőtörzs, amelyet az ENOLIFE kutatási és fejlesztési osztálya választott ki, alkalmas aromás fehérborok erjesztésére. A hexanálokból kiindulva, a zöld és a lágyszárú illatért felelős anyagokból származik héja és szára képes aromás és trópusi anyagokat előállítani, így kapva a bizonyított érzékszervi minőségű termék. Alacsony hőmérsékletű erjesztésre alkalmas.

Borászati ​​jellemzők:
A FENICE nagyon fontos ß-lyasic aktivitással jellemezhető, képes, jelenlétében GALITAN és SGHLIFE, hogy a hexánokat pozitív aromás molekulákká alakítsák a vastag seprő fermentáció előtti macerációjából származik (további részletek: protokollt, lépjen kapcsolatba az ENOLIFE kapcsolattartójával). Ahhoz, hogy a FENICE hatékony legyen, az 100 ppm-nél nagyobb mennyiségű ammóniás YAN-ra és megfelelő mennyiségre van szükség komplex szerves nitrogén, AMINOAROM. A FENICE jó alkoholállósággal, kiváló alacsony erjedési képességgel rendelkezik hőfok.

Használati útmutató:
A FENICE különösen alkalmas fehér és rozé mustok erjesztésére erjedés előtti maceráció a vastag seprőn. Adagolások és felhasználási módok Megerősítve az ENOLIFE által ezekre a fejleményekre fordított figyelmet, összefüggésben a biotechnológiában az élesztők új alkalmazási módját is kidolgozták: BIOTECHFAST. Az új BIOTECH FAST technológia alapvető jellemzője a rehidratáció közvetlen élesztőt szobahőmérsékleten vízben. A legjobb eredmény elérése érdekében 10-20 g készítményt rehidratáljon száraz minden egyes mázsa musthoz. Az élesztőt szobahőmérsékletű vízben diszpergáljuk ügyelve a lehető legnagyobb érintkezési felületű edény használatára lehetséges. Körülbelül 10 perc múlva erősen rázza fel, és ismételje meg ugyanazt a műveletet újabb 5 perc múlva. Helyezze be a rehidratált élesztőt közvetlenül a cefretartályba erjeszteni.

Elérhető csomagok:
500 g-os polilaminát zacskók, vákuumcsomagolás a jobb eredmény érdekében szavatossági idő.

Tárolás:
A termék bontatlan csomagolásban, hűvös és száraz helyen tárolva megőrzi
a címkén feltüntetett csomagolási dátumtól számított legalább két évig.
A csomagolás felbontása után a terméket hűtőszekrényben kell tárolni és fel kell használni
gyorsan.

A használat során tartsa be a hatályos, a tárgyra vonatkozó, az Magyar jogszabályok által megállapított előírásokat és a 2019/934 EK-rendelet és az azt követő módosítások

Rev. N. 01, 2020.06.17