AGRU

Az élesztő törzset a frissesség legkellemesebb és legkifinomultabb érzetének kifejezésére fejlesztették ki. Az AGRUTAN használatával kombinálva az “Agru Protokoll” készletébe tartozik. Ideális citrusos aromás jegyekkel rendelkező friss borok készítéséhez.

 

Illatos jegyek: grapefruit, narancs, bergamott.

Kategória:

Leírás

Az AGRU egy innovatív élesztőtörzs, amelyet az ENOLIFE kutatási és fejlesztési osztálya választott ki, alkalmas fehér és rozé borok citrusos jegyeinek kiemelésére.
Ez a bizonyos élesztő szerves része az AGRU protokollnak, amely előírja a kombinált felhasználást AGRU és AGRUTAN megfelelő nitrogéntáplálás mellett.
Tulajdonságai miatt különösen alkalmas alacsony hőmérsékletű erjesztésre.

Borászati ​​jellemzők:
Az AGRU jól ellenáll az alkoholnak, kiváló alacsony fermentációs képesség hőfok. Különlegessége a magas ß-liáz és ß-glikozidáz aktivitása képes messzire kifejezetten fokozza a citrusfélék aromáit, pl tropikus.

Használati útmutató: Az AGRU különösen alkalmas az összes fermentációja a jelzett fehér és vörös szőlőfajták megszerzése rangos fehér és rozé borok.

Adagolások és felhasználási módok:
Megerősítve azt a figyelmet, amelyet az ENOLIFE a biotechnológia területén ezekre az evolúciókra fordított új élesztő kijuttatási módszert is kifejlesztettek: BIOTECH FAST.
Az új BIOTECH FAST technológia alapvető jellemzője az élesztő közvetlen rehidratálása szobahőmérsékletű vízben.
A legjobb eredmény elérése érdekében a törzs használatával 10-20 g száraz keveréket rehidratáljon minden mázsa must. Az élesztőt szobahőmérsékletű vízben diszpergáljuk, ügyelve a felhasználásra minél nagyobb érintkezési felületű edény. Körülbelül 10 perc múlva rázza fel energikusan, és ismételje meg ugyanezt a műveletet további 5 perc múlva. Mutassuk be a rehidratált élesztőt közvetlenül az erjesztendő cefre tartályába.

Elérhető csomagok:
500 g-os polilaminát zacskók, vákuumcsomagolás a jobb eltarthatóság érdekében.

Tárolás:
A termék bontatlan csomagolásban, hűvös és száraz helyen tárolva megőrzi a címkén feltüntetett csomagolási dátumtól számított legalább két évig.
A csomagolás felbontása után a terméket hűtőszekrényben kell tárolni és időnként felhasználni gyors.

A használat során tartsa be az Magyarországi jogszabályokat és a CE rendelet által meghatározott hatályos előírásokat  2019/934 és az azt követő módosítások.

 

További információk

Ajánljuk

Fehérborkészítés, Rozéborkészítés, Vörösborkészítés

Aromás tulajdonságok:

grapefruit, narancs, bergamott