REDFRUT

REDFRUT

Aromás és testes vörösborok előállítására kiválasztott élesztőtörzs.

Fokozza a kiinduló szőlőfajta összetettségét és jellegzetességét, melynek aromás jegyei harmonikusan keverednek az erjedő aromákkal, erdei bogyókra és piros gyümölcsökre emlékeztető árnyalatokkal. Illatos jegyek: áfonya, cseresznye és málna.

Kategória:

Leírás

Aromás és testes vörösborok előállítására kiválasztott élesztőtörzs. Ez a törzs fokozza a kiindulási szőlő összetettségét és jellegzetességét, melynek aromás jegyei harmonikusan keverednek az erjesztő aromákkal, bogyókra, piros gyümölcsökre és fűszerekre emlékeztető árnyalatokkal, így rozé borok készítésére is alkalmas.

A REDFRUT élesztő sajátosságai: az erjedési folyamat gyors beindulása, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan átvegye az őshonos flórát; az erjedés szabályossága és a színezőanyagok rossz felszívódása. Az alacsony kénvegyület képződési hajlam elkerüli a redukciós jelenségeket és lehetővé teszi a
a szőlőre és a származási területre jellemző fajtaaromák fenntartása még finom seprő jelenlétében is.

Borászati ​​jellemzők:
Nagy ellenállás az alkohollal szemben; magas glicerintermelés; piroszőlősav és magasabb alkoholok gyenge termelése; gyenge habtermelés; nem termel kénvegyületeket és az erjedés végén nem szív fel színezőanyagokat.

Használati útmutató:
Jellemzőinél fogva ez a törzs különösen alkalmas a következő szőlőfajták erjesztésére: Bombino nero, Nero di Troia, Negroamaro, Sangiovese, Montepulciano, Gaglioppo, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir.

Adagolások és felhasználási módok:
Megerősítve az ENOLIFE által ezekre a fejlesztésekre fordított figyelmet, a biotechnológia területén is kidolgoztak egy új élesztőkijuttatási módszert: a BIOTECH FAST.
Az új BIOTECH FAST technológia alapvető jellemzője az élesztő közvetlen rehidratálása vízben szobahőmérsékleten.
A legjobb eredmény elérése érdekében ennek a törzsnek a használatából minden egyes hektoliter cefre 10-20 g száraz készítményt rehidratáljon. Az élesztőt szobahőmérsékletű vízben diszpergáljuk, ügyelve arra, hogy lehetőleg nagyobb érintkezési felületű edényt használjunk. Körülbelül 10 perc elteltével erősen rázza fel, és ismételje meg ugyanezt a műveletet további 5 perc múlva. Helyezze be a rehidratált élesztőt közvetlenül az erjesztendő cefre tartályába.

Elérhető csomagok:
500 g-os és 10 kg-os polilaminát zacskók, vákuumcsomagolásban a jobb eltarthatóság érdekében.

Tárolás:
A termék bontatlan csomagolásban, hűvös és száraz helyen tárolva a címkén feltüntetett csomagolási dátumtól számított legalább két évig megőrzi tulajdonságait.
A csomagolás felbontása után a terméket hűtőszekrényben kell tárolni, és gyorsan fel kell használni.

A használathoz tartsa be az olasz jogszabályok, valamint az (EU) 2019/934 rendelet és az azt követő módosítások által meghatározott hatályos előírásokat.

Rev. N. 04, 2020.06.17