QUEBTAN

QUEBTAN

Quebracho tannin alapú termék

Kategória:

Leírás

A QUEBTAN a quebracho proantocianidin-ellagic tanninon alapul, amelyet vízzel és alkohollal lassú extrakcióval nyernek a fa központi részéből (a szívfából). Az alapanyagok gondos kiválasztása a legmodernebb, rendkívül szelektív extrakciós protokollokkal kombinálva lehetővé teszi édes és nem túl agresszív érzékszervi tulajdonságokkal rendelkező, ugyanakkor összetett és strukturált termék előállítását.
Tulajdonságaiból adódóan a QUEBTAN mindenekelőtt önmagában vagy kombinációban ajánlott a színezőanyag stabilizálására a vörösborkészítés legelső szakaszaiban. Használata azonban lehetővé teszi a kezelt borok szerkezetének és összetettségének javítását.
A QUEBTAN hozzájárul az oxidatív folyamatokkal szembeni nagyobb ellenálláshoz, és elősegíti a kitisztulást az instabil fehérjék stabilizálásával, valamint a vas, a réz és más, a borok oxidációjáért felelős fémek kelátképzésével.

Összetétel:
Quebracho tannin alapú termék.

Adagok:
A felhasználási dózisok
5-20 g/hL között változnak a vörösborkészítés macerációs fázisaiban.
1-5 g/hL dekantálás során.
Mindenesetre a helyes adagolás kiértékeléséhez célszerű előzetes vizsgálatokat végezni különböző mennyiségű termék fokozatos hozzáadásával.

Hogyan kell használni:
Oldja fel a kívánt adag QUEBTAN-t 10 rész forró vízben, lehetőleg alacsony mészkő tartalommal és fémtárgyak használata nélkül, keverje bele az oldatot a borba, óvatosan homogenizálja a masszát. A tanno-protein eredetű csapadékok elkerülése érdekében fehérjestabilitási vizsgálatokat célszerű elvégezni.

Elérhető csomagok:
25 kg-os zsákok.

Tárolás:
A terméket hűvös és száraz helyen, bontatlan csomagolásban vagy használat után gondosan lezárva kell tárolni.

Betartandó ajánlások :
Szaktanácsadó borásszal történő rendszeres, egyeztetésre van szükség.

Az itt közölt jelzések megfelelnek tudásunk és tapasztalatunk jelenlegi állásának, azonban nem mentesítik a felhasználót a biztonsági és védelmi szabványok betartása, illetve a termék nem rendeltetésszerű használata alól. A címkéken feltüntetett jelzések megfelelnek a hatályos jogszabályok előírásainak, az esetleges változtatásokat előzetes értesítés nélkül hajtjuk végre.

A használathoz tartsa be az Magyar jogszabályokat, valamint a CE 2019/934 rendelet és az azt követő módosítások által a tárgyra vonatkozó hatályos előírásokat.

Rev. 04, 2021.03.19