SIXTAN

SIXTAN

Ellagic, procianidin és gallusz tanninok keveréke, optimalizálva a vörösborok színstabilizálására, az oxidáció elleni védelemre, az aromás érzetek szerkezetének és tisztaságának növelésével.

Kategória:

Leírás

A SIXTAN ellagic, procianidin és gallus tanninon alapuló keverék. Összetétele lehetővé teszi a legjobb eredmények elérését a színstabilizálás terén a vörösboros borításoknál, szinergetikus módon kihasználva az egyes csersavfrakciók tulajdonságait, hogy kopolimerizálódjanak a borban lévő antocianinfrakciókkal. A polifenoloxidázra és általában az oxidáz enzimekre kifejtett inaktiváló hatása szintén nagy jelentőséggel bír; ezért Botrytis-szel fertőzött szőlő jelenlétében, vagy minden esetben veszélyeztetett egészségi állapot esetén ajánlott.
A SIXTAN-ban jelenlévő ellagos tanninok erős antioxidáns hatásuk mellett hozzájárulnak az aromás komplexitás fokozásához; a kezelt bor ízében lágyabb, teste vastagabb.

Összetétel:
Ellagic, procianidin és gallusz tannin alapú keverék

Használati útmutató:
Vörösborok készítésénél a SIXTAN használata javasolt a macerálás és az állványozás során.

Adagolás:
A legjobb eredmény elérése érdekében tanácsos az előírt adagokat időben elosztani.
A felhasználási dózisok 10 és 50 g/hL között változnak, még töredékesen is a macerálás során. 5-20 g/hL vörösborok állványozásakor.

Hogyan kell használni:
Oldja fel a kívánt adag SIXTAN-t 10 rész forró vízben, lehetőleg mészkőszegény, fémtárgyak használata nélkül, keverje bele az oldatot a masszába, óvatosan homogenizálva. A tanno-protein eredetű csapadékok elkerülése érdekében fehérjestabilitási vizsgálatokat célszerű elvégezni.

Elérhető csomagok:
1 kg-os és 10 kg-os zacskók.

Tárolás:
A terméket hűvös és száraz helyen, bontatlan csomagolásban vagy használat után gondosan lezárva kell tárolni.

Betartandó ajánlások :
Szaktanácsadó borásszal történő rendszeres, egyeztetésre van szükség.

Az itt közölt jelzések megfelelnek tudásunk és tapasztalatunk jelenlegi állásának, azonban nem mentesítik a felhasználót a biztonsági és védelmi szabványok betartása, illetve a termék nem rendeltetésszerű használata alól. A címkéken feltüntetett jelzések megfelelnek a hatályos jogszabályok előírásainak, az esetleges változtatásokat előzetes értesítés nélkül hajtjuk végre.

A használathoz tartsa be az Magyar jogszabályokat, valamint a CE 2019/934 rendelet és az azt követő módosítások által a tárgyra vonatkozó hatályos előírásokat.

Rev. 03, 2022.06.09