GRANROSSO T

Főoldal/TANNINOK/GRANROSSO T

GRANROSSO T

Kiváló minőségű tanninokon alapuló keverék kiváló minőségű vörösborokhoz.

Érzékszervi szempontból a GRANROSSO T visszaadja a gyümölcsös jegyek frissességét, általánosságban növeli a szaglás komplexitását, lehetővé teszi a lágy ízű, vastagabb testű borokat.

Kategória:

Leírás

A GRANROSSO T kiváló minőségű katechin, proantocianidin és ellagic tanninon alapuló keverék, amelyet válogatott alapanyagokból nyernek, amelyek nagy értékű tannint biztosítanak.
A GRANROSSO T használata lehetővé teszi a legjobb eredmények elérését az oxidációs, fehérje- és színstabilitás tekintetében. Elősegíti a derítést az instabil fehérjék stabilizálásával, valamint a vas, a réz és más, a borok oxidációjáért felelős fémek kelátképzésével.

Speciális jellemzők:
A GRANROSSO T sajátos jellemzője az antocianin anyagokkal való nagy reaktivitás, és ennek következtében egyre stabilabb komplexek képződése. Ez a tulajdonság a fehérjékkel (beleértve a polifenol-oxidáz enzimekkel) való nagy reakciókészséggel, valamint az oxidáció és a szabad gyökök elleni védelem erős képességével kombinálva
A free lehetővé teszi, hogy a GRANROSSO T nagyon magas védelmet biztosítson a kezelt boroknak, így hajlamosabbá válik az érlelésre.

Összetétel:
Katekin, proantocianidin és ellagikus tannin alapú keverék.

Használati útmutató:
Javasoljuk a GRANROSSO T használatát vörösborokon a finomítás minden szakaszában; ha az elkészítés utolsó szakaszában használjuk, akkor az utolsó öblítő szűrés előtt és fehérjestabil borokon javasolt használni.
Fiatal borokon alkalmazva, antioxidáns képességének köszönhetően lehetővé teszi a stabilitáshoz szükséges kén-dioxid dózisok csökkentését. A GRANROSSO T fehérborokon is használható, ahol hatékony antioxidáns és kolloid stabilizáló hatást fejt ki, lehetővé téve a szükséges kén-dioxid és bentonit dózisok csökkentését.

Adagolás:
2-10 g/hL a vörösborok finomítási szakaszaiban igény szerint;
5–15 g/hL, ha a vörösboros borítások macerálásánál használják;
1-5 g/hL fehérborok előállítása során.
Mindenesetre a helyes adagolás kiértékeléséhez célszerű előzetes vizsgálatokat végezni különböző mennyiségű termék fokozatos hozzáadásával.

Hogyan kell használni:
Oldja fel a kívánt adag GRANROSSO T-t 10 rész forró vízben, lehetőleg alacsony mészkő tartalommal és fémtárgyak használata nélkül, keverje bele az oldatot a borba, óvatosan homogenizálja a masszát. A késztermékhez való hozzáadáskor ellenőrizze a bor fehérjestabilitását, hogy elkerülje a tanno-protein kicsapódást.

Elérhető csomagok:
0,5 kg-os üvegek.

Tárolás:
A terméket hűvös és száraz helyen, bontatlan csomagolásban vagy használat után gondosan lezárva kell tárolni.

Betartandó ajánlások :
Szaktanácsadó borásszal történő rendszeres, egyeztetésre van szükség.

Az itt közölt jelzések megfelelnek tudásunk és tapasztalatunk jelenlegi állásának, azonban nem mentesítik a felhasználót a biztonsági és védelmi szabványok betartása, illetve a termék nem rendeltetésszerű használata alól. A címkéken feltüntetett jelzések megfelelnek a hatályos jogszabályok előírásainak, az esetleges változtatásokat előzetes értesítés nélkül hajtjuk végre.

A használathoz tartsa be az Magyar jogszabályokat, valamint a CE 2019/934 rendelet és az azt követő módosítások által a tárgyra vonatkozó hatályos előírásokat.

Rev. 01, 2021.03.19