TANNINO SLOW

Főoldal/TANNINOK/TANNINO SLOW

TANNINO SLOW

Az új „ALPHA TAN®” tannincsaládhoz tartozó, az Enolife s.r.l. együttműködésének eredménye. A SLOW tannin sajátossága, hogy csökkenti a kezelt borok redoxpotenciálját, így azok idővel hosszabb életűek és védettebbek lesznek. A tökéletes egyensúlyt kereső hosszú munka során sikerült egy komplex és funkcionális terméket kapni, melynek célja a kezelt borokban már meglévő aromás jegyek fokozása, friss és gyümölcsös jegyek előhívása.

Kategória:

Leírás

Az új „ALPHA TAN®” tannincsaládhoz tartozó, az Enolife s.r.l. együttműködésének eredménye. és a Firenzei Egyetem, a SLOW tannin képes csökkenteni a bor redox potenciálját. Különlegessége az a képessége, hogy csökkenti a borok redoxpotenciálját, így hosszabb élettartamot biztosít a hosszabb ideig tárolni kívánt termékeknek, valamint segít a kissé elfáradt borokon. A tökéletes egyensúlyt kereső hosszú munka során sikerült egy olyan széles arculatú terméket kapni, amelynek célja a kezelt borokban már jelenlévő aromás jegyek fokozása, a friss és gyümölcsös jegyek kiemelése, a kezelt bor jellemzőitől függően. bor .
Összetétel: kiváló minőségű hidrolizálható tanninokon és különböző botanikai forrásokból kivont kondenzátumokon alapuló keverék.

Használati útmutató:
A SLOW használatát a palackozás előtti fázisokban jelezzük. Kifejezetten vörösborokhoz ajánlott, de komplexitást és szerkezetet kölcsönöz a kiváló minőségű fehér- és rozéboroknak is.
Antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően lehetővé teszi a stabilitáshoz szükséges kén-dioxid dózisok csökkentését.

Adagolás:
1-15 g/hL fehérborok gyártásában.
2-30 g/hL vörösborokban.
Mindenesetre a helyes adagolás kiértékeléséhez célszerű előzetes vizsgálatokat végezni különböző mennyiségű termék fokozatos hozzáadásával.

Hogyan kell használni:
A kívánt adagot 10 rész forró, lehetőleg mészkőszegény vízben oldjuk fel, fémtárgyak használata nélkül, a masszát óvatosan homogenizálva keverjük bele a borba.

Elérhető csomagok:
500 g-os zacskók.

Tárolás:
A terméket hűvös és száraz helyen, bontatlan csomagolásban vagy használat után gondosan lezárva kell tárolni.

Betartandó ajánlások :
Szaktanácsadó borásszal történő rendszeres, egyeztetésre van szükség.

Az itt közölt jelzések megfelelnek tudásunk és tapasztalatunk jelenlegi állásának, azonban nem mentesítik a felhasználót a biztonsági és védelmi szabványok betartása, illetve a termék nem rendeltetésszerű használata alól. A címkéken feltüntetett jelzések megfelelnek a hatályos jogszabályok előírásainak, az esetleges változtatásokat előzetes értesítés nélkül hajtjuk végre.

A használathoz tartsa be az Magyar jogszabályokat, valamint a CE 2019/934 rendelet és az azt követő módosítások által a tárgyra vonatkozó hatályos előírásokat.

2021.03.15-i 02. sz