GRANTE

GRANTE

Zöld teából kivont tannin alapú termék, magas frissességgel és antioxidáns hatással.

Kategória:

Leírás

A GRANTÉ főként katechin jellegű tanninmolekulákból áll, amelyek összetétele nagyon hasonló a szőlőhéj tanninjaihoz.
A magas koncentrációjú epikatechin-gallátnak köszönhetően, amely egy nagyon erős antioxidáns, ez a tannin különösen ajánlott a fehér borozásban, hogy hatékony védelmet biztosítson az aromás és színező anyagok által okozott oxidáció ellen.
A GRANTÉ a teljes fenolos érettséget el nem érő vörös szőlő, természetes hiányos vagy fenol egyensúlyhiányos szőlő esetében is használható. Javítja a szerkezetet és a színstabilitást, elősegíti a derítést az instabil fehérjék stabilizálásával, valamint a vas, a réz és más, a bor oxidációjáért felelős fémek kelátképzésével.
Érzékszervi szempontból kiemeli a kezelt bor tulajdonságait.

Speciális jellemzők:
A GRANTÉ fő jellemzője, hogy nagyon magas antioxidáns ereje van. Az epikatekin-gallát, a jellegzetes és legjellemzőbb katechin, valójában legalább tízszer nagyobb antioxidáns ereje, mint a tokoferolnak (E-vitamin), amint azt az orvosi-táplálkozási szektorban végzett különböző tanulmányok is bizonyítják, ahol a tea tanninjait széles körben használják. . Az azt alkotó katechin típusú molekulák erős kovalens kötéseket alakítanak ki az antocianinokkal, így azok stabilak és tartósak. Emiatt a vörösborok gyártási folyamataiban is ajánlott.

Összetétel:
Kondenzált tannin alapú termék.

Használati útmutató:
A GRANTÉ használata fehérborkészítési eljárásokban, mustokon, erjedéskor és borokon az utólagos dekantáláskor és az előpalackozáskor javasolt; a terméket megóvják az aromák és színek oxidációjától.
A GRANTÉ használata macerálás és állványozás során a vörösbor gyártási folyamatában nagyobb színstabilizálást tesz lehetővé. A finomítás során történő felhasználás nagyobb komplexitást, szerkezetet, aromás kellemességet és színstabilitást ad a terméknek.

Adagok:
A felhasználási dózisok fehérszőlőből nyert mustban 3-20 g/hL között változnak a borkészítés körülményeitől függően, és 3-10 g/hL a kész boroknál.
Vörös borozáshoz 10-30 g/hL a macerálás és az állványozás között, és 5-15 g/hL a további fázisokhoz az igényeknek megfelelően.
Mindenesetre a helyes adagolás kiértékeléséhez célszerű előzetes vizsgálatokat végezni különböző mennyiségű termék fokozatos hozzáadásával.

Hogyan kell használni:
Oldjuk fel a kívánt adag GRANTÉ-t 10 rész, esetleg mészkőszegény forró vízben, fémtárgyak használata nélkül, óvatosan homogenizáljuk a masszába.

Elérhető csomagok:
0,5 kg-os üvegek

Tárolás:
A terméket hűvös és száraz helyen, bontatlan csomagolásban vagy használat után gondosan lezárva kell tárolni.

Betartandó ajánlások :
Szaktanácsadó borásszal történő rendszeres, egyeztetésre van szükség.

Az itt közölt jelzések megfelelnek tudásunk és tapasztalatunk jelenlegi állásának, azonban nem mentesítik a felhasználót a biztonsági és védelmi szabványok betartása, illetve a termék nem rendeltetésszerű használata alól. A címkéken feltüntetett jelzések megfelelnek a hatályos jogszabályok előírásainak, az esetleges változtatásokat előzetes értesítés nélkül hajtjuk végre.

A használathoz tartsa be az Magyar jogszabályokat, valamint a CE 2019/934 rendelet és az azt követő módosítások által a tárgyra vonatkozó hatályos előírásokat.

Rev. 04, 2021.03.19