BW FINERED

BW FINERED

Minőségi vörösborok előállításához kiválasztott élesztőtörzs. Alacsony kén-dioxid termelő. Különösen alkalmas érlelésre szánt borok készítésére, amelyek testének és szerkezetének növelését segíti elő. Aromás jegyek: ibolya, ribizli, szerecsendió.

Kategória:

Leírás

Minőségi vörösborok előállításához kiválasztott élesztőtörzs. Különösen érlelésre szánt borok előállítására alkalmas, amelyhez hozzájárul növeli testét és szerkezetét.
A BW FINERED élesztő sajátosságai: a folyamat gyors beindulása fermentatív, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan átvegye az őshonos flórát; az erjedés szabályossága és a színezőanyagok rossz felszívódása. A szűkös kénvegyületek képződésére való hajlam elkerüli a redukciós jelenségeket és lehetővé teszi a a szőlőre és a származási területre jellemző fajtaaromák fenntartása
még finom seprő jelenlétében is.

Borászati ​​jellemzők:
Nagy ellenállás az alkohollal szemben; magas glicerintermelés; gyenge savtermelés piruvinsav és magasabb alkoholok; gyenge habtermelés; nem termel vegyületeket kénes, és az erjedés végén nem szívja fel a színezőanyagokat.

Használati útmutató:
Ez a törzs jellemzői miatt különösen alkalmas erjesztésre következő szőlők: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Primitivo, Negroamaro, Aglianico, Nero di Troia, Pinot Noir, Sangiovese, Montepulciano, Aleatico, Gaglioppo, Magliocco, Syrah.

Adagolások és felhasználási módok
Megerősítve az ENOLIFE által ezekre a fejleményekre fordított figyelmet, összefüggésben a biotechnológiában az élesztők új alkalmazási módját is kidolgozták:

BIOTECHFAST.
Az új BIOTECH FAST technológia alapvető jellemzője a rehidratáció közvetlen élesztőt szobahőmérsékleten vízben. A legjobb eredmény elérése érdekében 10-20 g készítményt rehidratáljon
minden egyes hektoliter zúzott szőlőre szárítjuk. Az élesztőt szobahőmérsékletű vízben diszpergáljuk ügyelve a lehető legnagyobb érintkezési felületű edény használatára lehetséges. Körülbelül 10 perc múlva erősen rázza fel, és ismételje meg ugyanazt a műveletet újabb 5 perc múlva. Helyezze be a rehidratált élesztőt közvetlenül a cefretartályba erjeszteni.

Elérhető csomagok:
500 g-os polilaminát zacskók, vákuumcsomagolás a jobb eredmény érdekében
szavatossági idő.
Tárolás:
A termék bontatlan csomagolásban, hűvös és száraz helyen tárolva megőrzi a
pontban feltüntetett csomagolási dátumtól számított legalább két évig megőrzi jellemzőit
címke.
A csomagolás felbontása után a terméket hűtőszekrényben kell tárolni
gyorsan használt.