REDTAN

REDTAN

Kiváló minőségű tanninok keveréke vörösborok készítéséhez, nagyon magas antioxidáns hatással. Amellett, hogy stabilizálja a színt, aromás komplexitást fejleszt, és nagyszerű szerkezetet ad. A lakkáz és tirozináz aktivitás erős inhibitora a botritys által érintett szőlőben.

Kategória:

Leírás

A REDTAN ellagikus tanninokon (a francia Limousine régió tölgyfából nyert), procianidineken (kiváló minőségű szőlőbogyókból és más fajokból) és galliciumon alapuló keverék; ennek a tanninnak az összetétele lehetővé teszi, hogy a legjobb eredményeket érjük el a színstabilizálás terén a vörös borításoknál, szinergetikus módon kihasználva az egyes csersavfrakciók tulajdonságait, például a polifenoloxidázok inaktiválását (természetes és/vagy Botrytis cinerea által előállított) és stabil komplexek képződése antocianinokkal.

Speciális jellemzők:
A REDTAN lehetővé teszi ezen eredmények elérését a katechin-tannin-frakció fehérjéivel szembeni magas reaktivitás kihasználásával, amelyek a polifenol-oxidáz enzimekhez kötődve segítenek gátolni azok hatását. A keverék ellagos és katechin része növeli és rögzíti a színt azáltal, hogy az antocianinokkal stabil komplexeket képez.

Összetétel:
Ellagic, proantocianidin és gallusz tanninok keveréke.

Használati útmutató:
Vörösborok készítésénél a REDTAN használata javasolt a macerálás és az állványozás során.

Adagolás:
A felhasználási dózisok 10-20 g/hL között változnak, még töredékesen is, macerálás során.

Hogyan kell használni:
Oldja fel a kívánt adag REDTAN-t 10 rész forró vízben, lehetőleg alacsony mészkő tartalommal, fémtárgyak használata nélkül, keverje bele az oldatot a masszába, óvatosan homogenizálva.
A színstabilizálás terén a legjobb eredmény elérése érdekében célszerű a bort megfelelő mennyiségű oxigénnel ellátni, hogy elősegítsük a tanninok és az antocianinok komplexképződését. A tanno-protein eredetű csapadékok elkerülése érdekében fehérjestabilitási vizsgálatokat célszerű elvégezni.

Elérhető csomagok:
1 kg-os és 25 kg-os kiszerelésben.

Tárolás:
A terméket hűvös és száraz helyen, bontatlan csomagolásban vagy használat után gondosan lezárva kell tárolni.

Betartandó ajánlások :
Szaktanácsadó borásszal történő rendszeres, egyeztetésre van szükség.

Az itt közölt jelzések megfelelnek tudásunk és tapasztalatunk jelenlegi állásának, azonban nem mentesítik a felhasználót a biztonsági és védelmi szabványok betartása, illetve a termék nem rendeltetésszerű használata alól. A címkéken feltüntetett jelzések megfelelnek a hatályos jogszabályok előírásainak, az esetleges változtatásokat előzetes értesítés nélkül hajtjuk végre.

A használathoz tartsa be az Magyar jogszabályokat, valamint a CE 2019/934 rendelet és az azt követő módosítások által a tárgyra vonatkozó hatályos előírásokat.

Rev. 05, 2021.03.19