SUPRARED HG

SUPRARED HG

A Saccharomyces cerevisiae testes vörösborok készítésére javasolt, nagyon magas alkoholtartalmú, érlelésre alkalmas, de kellemesen gyümölcsös. jó glicerin termelő, az erjedés végén nem szívja fel a színes anyagokat, poliszacharidok és mannoproteinek termelésének köszönhetően hozzájárul a szín stabilizálásához.

Magas alkoholtartalmú boroknál a FULL FERM-mel való kombináció javasolt.

Illatos jegyek: áfonya, szilva, cseresznye.

Kategória:

Leírás

Minőségi vörösborok előállítására kiválasztott élesztőtörzs, amely a legjobb erjesztőképességgel rendelkezik. Jellemzőinek köszönhetően testes vörösborok készítésére javallott, a
nagyon magas alkoholtartalom, érlelésre alkalmas, de az erjedés végén is kellemesen gyümölcsös. Aromás szempontból kiemeli a fajta összetettségét
édes jegyekkel gazdagítva jó glicerin termelő, az erjedés végén nem szívja fel a színező anyagokat, poliszacharidok és mannoproteinek termelésének köszönhetően hozzájárul a szín stabilizálásához.

Borászati ​​jellemzők:
Az erjedési folyamat gyors beindítása, magas alkoholállóság; magas glicerintermelés; piroszőlősav és magasabb alkoholok gyenge termelése; gyenge habtermelés; nem termel kénvegyületeket és az erjedés végén nem szív fel színezőanyagokat

Használati útmutató:
Jellemzőiből adódóan ez a törzs különösen alkalmas a következő szőlőfajták erjesztésére: Primitivo, Aglianico, Negroamaro, Nero di Troia, Montepulciano, Aleatico, Cabernet, Merlot, Syrah.

Adagolások és felhasználási módok
Megerősítve az ENOLIFE által ezekre a fejlesztésekre fordított figyelmet, a biotechnológia területén is kidolgoztak egy új élesztőkijuttatási módszert: a BIOTECH FAST.
Az új BIOTECH FAST technológia alapvető jellemzője az élesztő közvetlen rehidratálása vízben szobahőmérsékleten.
A legjobb eredmény elérése érdekében ennek a törzsnek a használatából minden egyes hektoliter cefre 10-20 g száraz készítményt rehidratáljon. Az élesztőt óvatosan szobahőmérsékletű vízben diszpergáljuk lehetőleg nagyobb érintkezési felületű edényt használjon. Körülbelül 10 perc elteltével erősen rázza fel, és ismételje meg ugyanezt a műveletet további 5 perc múlva. Mutassa be a
az így rehidratált élesztő közvetlenül az erjesztendő cefre tartályában. A második fermentációhoz és az elakadt erjedés feloldásához célszerű egy „pied de” elkészítését folytatni.
cuve”, 30-50 g/hL LSA dózisban

Elérhető csomagok:
500 g-os polilaminát zacskók, vákuumcsomagolás a jobb eltarthatóság érdekében.

Tárolás:
A termék bontatlan csomagolásban, hűvös és száraz helyen tárolva a címkén feltüntetett csomagolási dátumtól számított legalább két évig megőrzi tulajdonságait. A csomagolás felbontása után a terméket hűtőszekrényben kell tárolni, és gyorsan fel kell használni.

A használat során tartsa be az Magyar jogszabályok, valamint az (EU) 2019/934 rendelet és az azt követő módosítások által a tárgyra vonatkozó hatályos előírásokat. GMO mentes termék.

Rev. N. 05, 2021.06.17