LIEVITO BW 222

LIEVITO BW 222

A Saccharomyces cerevisiae magas fermentációs energiával, rövid késleltetési fázissal és kiváló kén-dioxiddal szembeni ellenállással jellemezhető.
Illatos jegyek: áfonya, szilva, ibolya.

Kategória:

Leírás

A BW 222 fő minősége a kedvezőtlen körülményekhez való alkalmazkodás képessége. Jellemzője a magas fermentációs energia, a rövid késleltetési fázis és a kén-dioxiddal szembeni kiváló ellenállás, amely lehetővé teszi az őshonos mikroflóra gyors és hatékony elterjedését. Ezek a tulajdonságok, valamint a széles hőmérsékleti tartomány, amelyen erjedni képes, és a másodlagos metabolitok alacsony termelődése, a legalkalmasabb élesztővé teszik a nagy mennyiségben erjesztett, rövid macerációval erjesztett vörösszőlő borkészítését.
hőszabályozással vagy anélkül. A BW 222 befolyásolja a színstabilitást azáltal, hogy javítja a polifenol szerkezetét és korlátozza a színes anyagok felszívódását. Ezenkívül nem zavarja a szőlő aromás vázát, lehetővé téve az erjesztett szőlő elsődleges fajtajellemzőinek fenntartását.

Borászati ​​jellemzők:
Jó alkoholállóság, széles hőmérséklet-tartomány (15-35 °C), kevés piruvinsav-, ecetsav- és kénvegyület-termelés, nem szívja fel a színezőanyagokat az erjedés végén.

Összetétel: Saccharomyces cerevisiae

Használati útmutató:
Jellemzőinek köszönhetően ez az élesztőtörzs különösen alkalmas fiatal vagy közepesen érett borok készítésére, mint a Negroamaro, Malvasia Nera, Bombino Nero, Uva di Troia, Montepulciano, Syrah, Ottavianello, Susumaniello.

Adagolások és felhasználási módok:
Megerősítve az ENOLIFE által ezekre a fejlesztésekre fordított figyelmet, a biotechnológia területén is kidolgoztak egy új élesztőkijuttatási módszert: a BIOTECH FAST.
Az új BIOTECH FAST technológia alapvető jellemzője az élesztő közvetlen rehidratálása vízben szobahőmérsékleten.
A legjobb eredmény elérése érdekében ennek a törzsnek a használatából minden egyes hektoliter cefre 10-20 g száraz készítményt rehidratáljon. Az élesztőt szobahőmérsékletű vízben diszpergáljuk, ügyelve arra, hogy lehetőleg nagyobb érintkezési felületű edényt használjunk. Körülbelül 10 perc elteltével erősen rázza fel, és ismételje meg ugyanezt a műveletet további 5 perc múlva. Helyezze be a rehidratált élesztőt közvetlenül az erjesztendő cefre tartályába.

Elérhető csomagok:
500 g-os és 10 kg-os polilaminát zacskók, vákuumcsomagolásban a jobb eltarthatóság érdekében.

Tárolás:
A termék bontatlan csomagolásban, hűvös és száraz helyen tárolva a címkén feltüntetett csomagolási dátumtól számított legalább két évig megőrzi tulajdonságait.
A csomagolás felbontása után a terméket hűtőszekrényben kell tárolni, és gyorsan fel kell használni.

A használathoz tartsa be az Magyar jogszabályok, valamint az (EU) 2019/934 rendelet és az azt követő módosítások által meghatározott hatályos előírásokat.

Rev. N. 04, 2021.04.27