LISAROM

LISAROM

Aromás mustokra specifikus pektolitikus enzim.

Kategória:

Leírás

A LISAROM egy másodlagos ß-glikozidáz aktivitású pektolitikus enzimkészítmény, amelyet mustok derítésére és egyes cukrokhoz kapcsolódó aromás anyagok hidrolízisére vizsgáltak.
Használata a közeg viszkozitásának csökkentése mellett lehetővé teszi terpén és nor-izoprén aromás anyagok felszabadulását a cukrokhoz kapcsolódó aromás prekurzorok másodlagos hidrolízisének köszönhetően.

Speciális jellemzők:
A cukrokhoz kapcsolódó aromás prekurzorokon (apióz, arabinóz, ramnóz, glükóz) másodlagos hidrolízis-aktivitással rendelkező pektolitikus enzim, amely képes felszabadítani a borok aromáiért felelős terpénes és nor-izoprén típusú szaglómolekulákat, mint például a Moscato, Fiano Minutolo, Traminer Minutolo. , aromás Malvasia, Chardonnay stb.; nem rendelkezik a borok érzékszervi tulajdonságaira káros másodlagos fahéj-észteráz aktivitással.

Használati útmutató:
A LISAROM aromás szőlőmustok kezelésére javallt az erjedés végén.

Adagolások és felhasználási módok:
A felhasználási dózisok 1-4 g/hL között változnak. Javasoljuk, hogy a kívánt adag LISAROM-ot 10 rész vízben diszpergáljuk, és az erjedés végén azonnal adjuk a musthoz, óvatosan homogenizálva. A ß-glükozidáz aktivitást a glükóz jelenléte gátolja. A kívánt hatás elérése után célszerű bentonit hozzáadásával gátolni az enzimaktivitást.

Elérhető csomagok:
250 g-os üvegek.

Tárolás:
A bontatlan csomagolásban, hűvös és száraz helyen tárolt termék a címkén feltüntetett lejárati időig megőrzi aktivitását. Gondosan zárja vissza a nyitott csomagokat.

A használat során tartsa be a Magyar jogszabályok, valamint az (EU) 2019/934 rendelet és az azt követő módosítások által meghatározott hatályos előírásokat.