LISOFINE

Főoldal/ENZIMEK/LISOFINE

LISOFINE

Speciális enzim a fehér szőlő macerálásával történő borkészítéshez

Kategória:

Leírás

A LISOFINE másodlagos aktivitású pektolitikus enzimkészítmény, amely képes felgyorsítani az aromás anyagok kivonását a bőr sejtjéből.
A pektinek ellen végzett hidrolízis aktivitás a másodlagos celluláz-, hemicellulláz- és proteázaktivitásokkal együtt lehetővé teszi a fehérszőlő borítását macerációval (hideg, pellikuláris), a megkötött aromás prekurzorok gyors extrakcióját, az érintkezési idők csökkentésével. a must szilárd részekkel. A LISOFINE használata megkönnyíti a derítési műveleteket, növeli a virágmusthozamot, jelentősen javítja a termék szűrhetőségét a borkészítés minden fázisában.

Speciális jellemzők:
Mérsékelt pektolitikus aktivitás, másodlagos hidrolízis aktivitással a szőlőhéj komponenseken (cellularáz, hemicelluláz és proteáz aktivitás). A LISOFINE egyik fontos tulajdonsága, hogy alacsony hőmérsékleten (8-10 °C) is jó hatással van; aktív a must normál pH-értékein; ben is aktív
a borászatban használt normál dózisú kén-dioxid jelenléte; nem rendelkezik a borok érzékszervi tulajdonságaira káros cinnamil-észteráz másodlagos aktivitással.

Használati útmutató:
A LISOFINE fehérszőlő erjesztésére javallott, héjas macerálással.

Adagolások és felhasználási módok:
A felhasználási dózisok 1-5 g/hL között változnak a must típusától és a felhasználási hőmérséklettől függően (10 °C-os 10-30 °C-os tartományban az enzimaktivitás körülbelül megkétszereződik). . Javasoljuk, hogy a kívánt adag LISOFINE-t 10 rész vízben diszpergáljuk, és alaposan homogenizálva adjuk a zúzott szőlőhöz. Miután a terméket vízben diszpergáltuk, gyorsan fel kell használni, mivel az így elkészített oldat csak néhány órán át stabil. Várjon legalább két órát, mielőtt a cefret bentonittal kezelné.

Elérhető csomagok:
250 g-os üvegek

Tárolás:
A bontatlan csomagolásban, hűvös és száraz helyen tárolt termék a címkén feltüntetett lejárati időig megőrzi aktivitását. Gondosan zárja vissza a nyitott csomagokat.

A használathoz tartsa be az olasz jogszabályok, valamint a 2019/934/EK rendelet és az azt követő módosítások által a tárgyra vonatkozó hatályos előírásokat.

Rev.n. 2021. 02. 03