PECTOLIFE

Főoldal/ENZIMEK/PECTOLIFE

PECTOLIFE

Folyékony proteolitikus enzimkészítmény a mustok gyors derítéséhez.

Kategória:

Leírás

A PECTOLIFE egy pektolitikus enzimkészítmény folyékony formában, homogalakturonáz és ramnogalakturonáz aktivitással. Elősegíti a szőlőben természetesen található pektinek gyors hidrolízisét, felgyorsítja a derítési és derítési folyamatokat, és a seprőt jobban tömöríti. Lebegtetéssel történő derítésre is alkalmas. Közvetlenül a szőlőhöz hozzáadva lehetővé teszi a szabadon kifutó és préselt must hozamának növelését, ezzel is elősegítve a héjban található aromaprekurzorok nagyobb felszabadulását.
A PECTOLIFE a must normál pH-értéke mellett aktív; Aktív még a borászatban használt normál dózisú kén-dioxid jelenlétében is.
Használatra kész és idővel stabil.

Adagolások és felhasználási módok:
A felhasználási dózisok 0,5 és 5 g/hL között változnak a szőlő vagy must fajtájától és a felhasználási hőmérséklettől függően (az enzimaktivitás körülbelül megkétszereződik, ha 10-30 °C-os intervallumban 10 °C-kal nő) ). A termék használatra kész; az összes szükséges terméket kis mennyiségű mustban elkeverjük, majd óvatosan homogenizálva azonnal hozzáadjuk a kezelendő masszához, és legalább 2 órán át hatni hagyjuk.

Elérhető csomagok:
1 kg-os palackok; 5 kg-os és 25 kg-os dobozok.

Tárolás:
A bontatlan csomagolásban, hűvös és száraz helyen tárolt termék a címkén feltüntetett lejárati időig megőrzi aktivitását. Gondosan zárja vissza a nyitott csomagokat.

A használat során tartsa be az Magyar jogszabályoknak, valamint az (EU) 2019/934 rendelet és az azt követő módosítások által meghatározott hatályos előírásokat.

Rev.n.03, 2021.01.19