SGH LIFE

SGH LIFE

A Saccharomyces cerevisiae törzséből származó élesztőszármazékokon alapuló innovatív készítmény, amelyet a magas antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező vegyületek előállítására való különleges hajlam miatt választottak ki, lehetővé teszi a szőlőből származó elsődleges aromák és a keletkező aromák hosszú távú oxidációtól való megőrzését.
Az élesztő erjedés közbeni aktivitásával, valamint a szín jellemzőinek megőrzésével.
Az SGH LIFE használatával természetesen létrejött csökkentett környezet stabil és visszafordíthatatlan marad az idő múlásával, garantálva a hosszabb eltarthatóságot és a frissebb, hangsúlyos fajtajellemzőkkel rendelkező termékek előállítását, különösen ott, ahol az aromaprofil gazdag és összetett.
Az erjedés során a gombás flóra fejlődéséhez szükséges összes elemben és a mannoproteinekben való gazdagság döntő módon teszi teljessé a végső érzékszervi kifejeződést.

Kategória:

Leírás

Az SGH LIFE egy innovatív élesztőhéjon alapuló készítmény, amely a Saccharomyces cerevisiae egy bizonyos törzséből származik, amelyet a kiváló természetes hajlam miatt választottak ki egy erősen antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező polipeptid szintézisére. Fő hatása, hogy erőteljesen késlelteti azon vegyületek képződését, mint például a 2-amino-acetofenon és a szotonon, amelyek felelősek a fehérborok korai aromás bomlásáért, amelyet „atipikus érlelésnek” neveznek. Antioxidáns hatása is lehetővé teszi a szín jellemzőinek megőrzését, késlelteti a sárga tónusok növekedését.
Az SGH LIFE-et alkotó élesztőhéjak (kizárólag fizikai) stabilizációs folyamaton mennek keresztül a polipeptidet alkotó aminosavak (cisztein, glicin és glutaminsav) és más fiziológiai szempontból kevésbé specifikus, de az érzékszervi szempontból döntő komponensek javára. a késztermék kifejeződése, mint például a mannánok és más glucidok (1,6-glükánok), amelyeket általában mannoproteineknek neveznek.

Borászati ​​érdemei:
Az SGH LIFE az erjedés során a gombás flóra fejlődéséhez szükséges természetes elemeket tartalmazza (esszenciális aminosavak, szterolok, telítetlen zsírsavak, elágazó poliszacharidok). A gyakorlatban mindazokkal az előnyökkel rendelkezik, amelyek a legjobb élesztőhéj-készítményekben megtalálhatók a természetes erős antioxidáns hatás hozzáadásával.
Egyes borfajtáknál (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Fiano Minutolo, Malvasia, Greco, Mantonico, Moscato, Negroamaro, Pinot Noir stb.) az SGH LIFE használata szinte kötelezőnek tekintendő, tekintettel az egyre nagyobb igényeket támasztóra. és folyamatosan fejlődik.
Az SGH LIFE használatával természetesen létrejövő csökkentett környezet az idő múlásával lényegében stabil és visszafordíthatatlan marad: így legalább egy évnél hosszabb eltarthatósági idejű, frissebb és hangsúlyos fajtajellemzőkkel rendelkező borokat kapunk, különösen ott, ahol az aromakészlet gazdag. és összetett.

Adagolások és felhasználási módok:
Az ajánlott adagok általában 10 és 30 g/hL között vannak (a törvény szerint a maximális felhasználható dózis 40 g/hL).
Az egyes vörösszőlők rozé és alacsony hőmérsékletű borkészítésénél (Negroamaro, Malvasia, Pinot Noir stb.) a magasabb adagolás az optimális színstabilizálást is lehetővé teszi az antocianinok és más, természetesen jelenlévő kondenzált polifenolok komplexképzése és szolubilizálása révén.
A terméket kevés vízben feloldjuk, majd alaposan homogenizálva a masszához adjuk.

Elérhető csomagok:
15 kg-os zsákok;
1 kg-os zsákok.

A használathoz tartsa be az Magyar jogszabályokat, valamint az (EU) 2019/934 rendelet és az azt követő módosítások által meghatározott, a tárgyra vonatkozó hatályos előírásokat.

Rev. n 02, 2021.10.02